Η ιστορία

Η Αρκαδική Μελισσοκομία, μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, δραστηριοποιείται στο χώρο της μελισσοκομίας από το 1981. Ιδρυτές της είναι ο Ιωάννης και ο Βασίλης Γκρίτζαλης.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις 4500τμ εκτείνονται σε ιδιόκτητο χώρο 30 στρεμμάτων στο Λεοντάρι Αρκαδίας, ενώ λειτουργούν τέσσερα (4) υποκαταστήματα στο νομό Αττικής, δύο (2) στο νομό Θεσσαλονίκης και ένα (1) στην Άρτα συνολικής κάλυψης 7000τμ περίπου.

Η εταιρία το έτος 1983 έλαβε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο, για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Από τότε θεωρείται κορυφαία στο χώρο της μελισσοκομίας στην Ελλάδα, ενώ η παρουσία της στον Ευρωπαϊκό χώρο εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο με εξαγωγές και συμμετοχές σε διεπιστημονικά συνέδρια και εκθέσεις.

Από το 2009 η εταιρεία πιστοποιείται με HACCP και ISO22000:2008 στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα και σωστή παραγωγική διαδικασία με σκοπό την παραγωγή προϊόντων υψηλής και σταθερής ποιότητας.

Σήμερα, τα ηνία της εταιρίας αναλαμβάνουν τα παιδιά του Ιωάννη και Βασίλη Γκρίτζαλη, συνεχίζοντας τη βαθιά οικογενειακή παράδοση με ήθος, όρεξη για δουλειά και αγάπη προς τη μελισσοκομία και ακολουθώντας και παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις σε κάθε τομέα της μελισσοκομίας.

Η φιλοσοφία μας

Βασική φιλοσοφία της εταιρίας αποτελεί η παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και αγάπη προς τη μελισσοκομία και το μελισσοκόμο.

Θεωρώντας τους μελισσοκόμους συνεργάτες μας προσπαθούμε να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα τους σε κάθε βήμα ανάπτυξης της μελισσοκομικής τους μονάδας απ΄την προμήθεια των κυψελών και των μελισσοσμηνών τους έως την συσκευασία των τελικών προϊόντων τους.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει με ζήλο στην εκπαίδευση και πρόοδο του ανθρώπινου δυναμικού που την επανδρώνει (60 στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων) με τη διεξαγωγή σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ετησίως.

Πρωτογενής Τομέας

Ο κόσμος της μελισσοκομίας αποτελεί ένα «βασίλειο» επαφής με την φύση, καθώς ο άνθρωπος συνεργάζεται με ένα ανεξάρτητο πλάσμα, την μέλισσα, με αποτέλεσμα την συλλογή αυτού του μοναδικού σε θρεπτικές ιδιότητες προϊόντος, του μελιού.

Με δυναμικότητα 3000 μελισσοσμηνών θεωρούμαστε μια από τις πλέον δυναμικές μονάδες παραγωγής και συλλογής μελιού στην Ελλάδα ενώ παράγουμε και εμπορευόμαστε όλα τα προϊόντα μέλισσας (μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός, βασίλισσεςκαι μελισσοσμήνη)

Για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, από το 2011 δημιουργήσαμε στο χώρο μας χημείο πλήρως εξοπλισμένο που εξασφαλίζει έτσι την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων μας.

Βιοτεχνικός Τομέας

Η εταιρεία μας παράγει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της πληθώρα προϊόντων όπως μια πλούσια γκάμας μελισσοτροφών και κηρηθρών ενώ επεξεργάζεται και μαύρες κηρήθρες.

Από το 2004 λειτουργεί επίσης υπερσύγχρονο ξυλουργικό εργοστάσιο για την κατασκευή κυψελών, πλαισίων,τροφοδοτών, καπακιών κτλ.

Εμπορικός Τομέας

Η Αρκαδική Μελισσοκομία φέρνει στον ελληνικό χώρο καινοτόμα και υψηλών προδιαγραφών προϊόντα μέσω των συνεργασιών και επίσημων αντιπροσωπείων επώνυμων οίκων εξωτερικού (Tomasz Lyson, Lega κ.α.) καλύπτοντας έτσι το σύνολο των απαιτήσεων σε μηχανήματα, εργαλεία, εφόδια και είδη αποθήκευσης και συσκευασίας μελιού τόσο για τον επαγγελματία όσο και τον ερασιτέχνη μελισσοκόμο.