Η ιστορία

Η Αρκαδική Μελισσοκομία γεννήθηκε από μια βαθιά οικογενειακή παράδοση. Ο Νικήτας Γκρίτζαλης, πατέρας του ιδρυτή της εταιρίας, υπήρξε παραδοσιακός μελισσοκόμος ήδη από το 1960, με απέραντη αγάπη για τα μελίσσια του και την φύση.
Ο Ιωάννης Γκρίτζαλης, ο γιος του, παρά το γεγονός ότι σπούδασε μαθηματικά και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο της εκπαίδευσης ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, αποφασίζει να αφοσιωθεί στον κόσμο του μελιού και των μελισσών. Μαζί με τον αδελφό του Βασίλη Γκρίτζαλη – ο οποίος είναι οικονομικός επιστήμονας και εργάστηκε επί 25 χρόνια ως επιθεωρητής στην τ. Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας – δημιουργούν με σεβασμό προς την φύση την Αρκαδική Μελισσοκομία, μια εταιρία που ήδη από τον πρώτο χρόνο ίδρυσής της το 1983 αποσπά το 1ο Πανελλήνιο βραβείο ανάπτυξης και καινοτομίας Μελισσοκομίας.

Η παράδοση και η τεχνογνωσία σε αγαστή συνεργασία καθώς και η προσωπική δέσμευση σε υψηλούς στόχους των Ιωάννη και Βασίλη Γκρίτζαλη δημιουργούν μια εταιρία – πρότυπο στον χώρο της μελισσοκομίας, με υψηλή αίσθηση ευθύνης τόσο απέναντι στον καταναλωτή και το τελικό προϊόν όσο και απέναντι στην κοινότητα των μελισσοκόμων και το περιβάλλον. Η Αρκαδική Μελισσοκομία κατέχει κορυφαία θέση στο ελληνικό επιχειρείν ενώ δραστηριοποιείται έντονα στον Ευρωπαϊκό χώρο, αποτελώντας μια δυναμική και υγιή επιχείρηση κύρους.

Τα θεμέλια της εταιρίας είναι η γνώση, η αγάπη και η συνεχής εμπειρία επάνω στο απαιτητικό αντικείμενο της μελισσοκομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλι είναι ένα προϊόν ζωντανό, ενώ η συλλογή του απαιτεί ιδιαίτερες πρακτικές καθώς οι κυψέλες των μελισσών εξαρτώνται άμεσα από την φροντίδα που θα δείξει ο άνθρωπος για το περιβάλλον.

Η γνώση των παραδοσιακών πρακτικών που πέρασαν από πατέρα σε γιο και η ενημέρωση στον τομέα τεχνολογιών αιχμής στον χώρο της μελισσοκομίας αποτελούν την βάση της εταιρίας μας. Γνωρίζουμε το μέλι από την ανθοφορία έως την τελευταία χρυσή στάλα που φτάνει στον καταναλωτή, έχοντας πλήρη εποπτεία σε όλη την μελισσοκομική διαδικασία.
Από το 2007 η Αρκαδική Μελισσοκομική αποκτά ιδιόκτητο σύγχρονο ξυλουργικό εργοστάσιο για την κατασκευή κυψελών, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση με τον κόσμο των συλλεκτών μελιού.

Η εταιρία έχει ως έδρα της το πανέμορφο Λεοντάρι της Αρκαδίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με το εργοστάσιο και την μονάδα παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τρία δυναμικά υποκαταστήματα που λειτουργούν ως σημεία γνωριμίας και πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρωτογενής Τομέας

Ο κόσμος της μελισσοκομίας αποτελεί ένα «βασίλειο» επαφής με την φύση, καθώς ο άνθρωπος συνεργάζεται με ένα ανεξάρτητο πλάσμα, την μέλισσα, με αποτέλεσμα την συλλογή αυτού του μοναδικού σε θρεπτικές ιδιότητες προϊόντος, του μελιού.
Η Αρκαδική Μελισσοκομία έχει ειδίκευση στην παραγωγή όλων των προϊόντων μέλισσας (μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, βασίλισσες και μελισσοσμήνη). Με δυναμικότητα 3000 μελισσοσμηνών θεωρούμαστε μια από τις πλέον δυναμικές μονάδες παραγωγής και συλλογής μελιού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα προμηθευόμαστε από συνεργάτες μελισσοκόμους μέλι προς εμπορία με καθορισμένες προδιαγραφές υψηλής ποιότητας. Για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του πολύτιμου μελιού από το 2011 λειτουργούμε χημείο με άρτιες τεχνικές υποδομές που εξασφαλίζουν απόλυτο έλεγχο των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Βιοτεχνικός Τομέας

Μέλημά μας είναι η ανάπτυξη της υγιούς μελισσοκομίας. Θεωρούμε τους μελισσοκόμους συνεργάτες μας και είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα ανάπτυξης της μελισσοκομικής μονάδας. Αναπτύσσοντας τον βιοτεχνικό τομέα η εταιρία ηγείται στις μελισσοκομικές πρακτικές με την παραγωγή μελισσοτροφών, κηρηθρών, κυψελών, καθώς και με την επεξεργασία μαύρων κηρηθρών.

Εμπορικός Τομέας

Η Αρκαδική Μελισσοκομία φέρνει στον ελληνικό χώρο όλη την τεχνογνωσία υψηλών απαιτήσεων που είναι απαραίτητη για την επωφελή προς το περιβάλλον αλλά και προς τον μελισσοκόμο. Στον εμπορικό τομέα καλύπτουμε όλο το σύνολο των απαιτήσεων σε μηχανήματα (Επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρίας Lyson) , αλλά και σε εργαλεία, εφόδια όπως και σε είδη αποθήκευσης και συσκευασίας μελιού. Ο έμπειρος ή αρχάριος μελισσοκόμος θα βρει στην εταιρία μια πλήρη γκάμα προϊόντων μελισσοκομίας αλλά και ανθρώπους που θα είναι δίπλα του με τις γνώσεις τους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ

για να μην χάνετε ό,τι σημαντικό συμβαίνει

Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ

για να μην χάνετε ό,τι σημαντικό συμβαίνει